Eigen sjablonen

Maak je eigen sjablonen om snel en gemakkelijk berichten te sturen

Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je vaak dezelfde email stuurt is het handig om daar een sjabloon voor aan te maken.

Sjablonen maak je aan via Voorkeuren > Berichten > Emailsjablonen.

Ieder sjabloon moet voorzien worden van een onderwerp en tekst. Eventueel kun je één of meerdere bijlagen toevoegen die mee worden gestuurd naar de leerling.

De tekst van een email kun je voorzien van zogenaamde 'tags'. Dit zijn stukjes tekst die voor verzending automatisch worden vervangen met gegevens van de rijschool of leerling. Aan de rechterkant van het sjabloon staan alle beschikbare tags. Door hierop te klikken wordt de tag automatisch aan de mail toegevoegd.

Email versturen

Als je klikt op de knop Bericht sturen vanuit een leerlingpagina krijg je de optie om een sjabloon te kiezen. De email wordt daarmee automatisch ingevuld met de juiste gegevens.

Op de pagina Leerlingen kun je leerlingen selecteren die je wil mailen. In PlanGo kun je maximaal 150 leerlingen tegelijkertijd een bericht versturen. Mocht je er meer hebben, dan kun je de rest handmatig aanvinken. Klik bovenaan de pagina op Bericht sturen en selecteer het sjabloon dat je hebt aangemaakt. Uiteraard hebben leerlingen geen inzage in elkaars mailadres in verband met de wet op privacy.

Voor de rijscholen die veel meer dan 150 leerlingen hebben: je kunt eventueel ook een Excel bestand met alle leerlinggegevens exporteren en de mail dan buiten PlanGo om versturen. Dit doe je ook op de pagina Leerlingen onderaan de rechter kolom. In dit Excel bestand staan de gegevens van je leerlingen.