Cursussen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alles voor het administratieve gedeelte van de theorielessen houd je makkelijk bij in PlanGo*. Zo kun je klassikale lessen inplannen en het aantal beschikbare plaatsen (deelnemers) opgeven. Er gaat automatisch een afspraakbevestiging naar de cursisten. Vooraf aan de cursus kun je makkelijk een bericht sturen naar alle aanwezigen, wat erg handig kan zijn als cursisten iets mee moeten nemen of voorbereiden. Hieronder lees je hoe je dit kunt instellen in de rijschoolsoftware.

Nieuwe cursus aanmaken

Ga naar Voorkeuren > Prijzen en pakketten en kies de opleiding waarvoor je een cursus wilt instellen. Je stelt een cursus in voor bijvoorbeeld 'Theoriecursus auto' of 'U05-2 VCA'. Het inplannen van bijeenkomsten doe je later in de planning. Als je maandelijks een theoriecursus geeft stel je deze hier éénmalig in en plan je hem maandelijks in de planning. Over het inplannen later meer.

Voor een cursus kun je de volgende instellingen maken:

• Naam van de cursus, bijvoorbeeld 'Theoriecursus auto';

• Afspraakkleur, deze kleur krijgt de afspraak in de planning;

• Prijs van de complete cursus, exclusief een eventueel CBR-examen;

• Lengte per bijeenkomst, de standaard lengte van de afspraak in de planning, uiteraard kun je die in de planning verlengen/verkorten;

• Omzetrekening, code voor de boekhouding waarmee je aangeeft op welke grootboekrekening de omzet geboekt moet worden;

Cursus inplannen

Het inplannen van een cursus doe je in de planning.

• Ga naar de dag waarop je de eerste bijeenkomst wilt inplannen;

• Selecteer de cursus en tijd, het maximum aantal deelnemers en de instructeur;

• Klik op ✚ voor "Leerlingen" om meerdere leerlingen bij de cursus in te plannen.

• Sla de afspraak op.

• Open de afspraak en klik op ✚ (plusteken) naast de bijeenkomsten;

• Je komt nu in de modus waarin je meerdere bijeenkomsten kunt inplannen, je ziet dit aan de gekleurde balk bovenin het scherm;

• Plan nu de andere bijeenkomsten, wanneer je deze hebt ingepland kies je voor 'Klaar met inplannen' in de balk bovenin het scherm.

De cursus is nu ingepland. Je kunt de ingeplande cursussen altijd terugvinden in de planning, maar ook op het dashboard zie je een overzicht van de cursussen die je hebt ingepland.

Afspraakbevestiging
Na het toevoegen van een leerling ontvangt deze automatisch een e-mail met afspraakbevestiging. Daarin staan alle bijeenkomsten van de cursus vermeld.

Tegoed en factuur
Nadat je de cursus hebt ingepland zal deze ook in het tegoed van de leerling worden bijgewerkt. Door bij de leerling tegoed of een pakket toe te voegen kun je deze naar de leerling factureren zoals je gewend bent.

Cursus voorbereiden

In aanloop tot de cursus kun je in het dashboard het aantal aanmeldingen zien. Door op de cursus te klikken zie je ook de ingeschreven leerlingen:

Klik op Deelnemers voor meer details:

Bericht naar deelnemers sturen
Je kunt alle deelnemers direct een bericht per e-mail sturen. Handig om ze te herinneren aan de cursus of als ze bepaalde zaken moeten meenemen. Ook deze mails kun je vooraf instellen met een sjabloon

Cursus verzorgen

Het registreren van de aanwezigheid van leerlingen tijdens de klassikale lessen geeft overzicht in je eigen administratie. Zo weet je precies welke leerlingen de lessen hebben gevolgd en wie misschien een les heeft overgeslagen. Bovendien is het een vast moment om de les mee te beginnen. Een presentielijst in PDF kun je vanaf het dashboard downloaden:

*in je PlanGo account kun je standaard 2 typen cursussen aanmaken. Wil je meer cursussen aanmaken dan kun je je abonnement aanpassen via Voorkeuren > Mijn abonnement > Abonnement opwaarderen.