Leerlingen

Voeg nieuwe leerlingen toe en maak gegevens compleet.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tabblad leerlingen

Het tabblad Leerlingen geeft alle leerlingen weer. Van hieruit kun je naar alle leerlingkaarten toe door op de naam van een leerling te klikken. Aan de rechterzijde van het scherm kun je filters toepassen op de leerlingen. Je kunt hier bijvoorbeeld alle leerlingen met negatief tegoed of alle leerlingen waarvoor er geen lessen zijn ingepland zien. Ook kun je de filters met elkaar combineren.

Leerling toevoegen

Klik op +Nieuwe leerling om een nieuwe leerling toe te voegen. Voer de voor- en achternaam van je leerling in, welke opleiding de leerling gaan volgen en klik op +Leerling aanmaken. Eventueel vul je alvast de adres- en contact gegevens van de leerling in, maar dit mag ook later. Klik nu op Opslaan. Je komt hierna automatisch op de leerlingkaart van de nieuwe leerling.

Algemene gegevens invullen

Maak de gegevens van de nieuwe leerling compleet door alle algemene gegevens in te vullen. Klik hiervoor op Profiel bewerken.

E-mailadres kopie

Wil je dat de ouders of anderen ook op de hoogte blijven van afspraak bevestigingen of andere algemene mails? Vul dan bij het kopje kopie emails aan het juiste e-mailadres in. Dit geldt niet voor facturen. Wil je dat de ouders de facturen krijgen in plaats van de leerling, lees dan Factuurgegevens invullen hieronder.

Factuurgegevens invullen

Het tabblad Factuurgegevens gebruik je voor het invoeren van een afwijkend factuuradres. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf of iemand anders de opleiding van de leerling betaalt. Wanneer een afwijkend factuuradres is ingevuld zal deze altijd op de factuur verschijnen. Let op dat je wel alle velden invult, anders wordt dit niet als nieuw adres herkend.

Als je regelmatig aan hetzelfde bedrijf factureert, dan kun je dit bedrijf het beste aanmaken als nieuw bedrijf. Dat doe je via het tabblad Leerling > Bedrijven > Nieuw bedrijf. Nadat je het bedrijf hebt aangemaakt, kun je deze direct selecteren bij de betalingsgegevens van de leerling.

Leerlingaccount activeren

Met een leerlingaccount geef je de leerling toegang tot de leerlingenportal en de LeerlingApp. Kijk voor meer informatie bij Leerlingaccount.