Gebruikers
Meer dan een week geleden bijgewerkt

PlanGo maakt onderscheid tussen instructeurs en gebruikers. Bij het aanmaken van een gebruiker geef je een persoon toegang tot de app. Dit kan dus ook een administratief medewerker of boekhouder zijn. Een instructeur kan inloggen in PlanGo door een gebruiker en instructeur te koppelen.

Gebruikers van de software

Om een nieuwe gebruiker aan te maken in PlanGo ga je naar Voorkeuren > Mijn rijschool > Gebruikers. Hier kun je een nieuwe gebruiker toevoegen door op +Gebruiker toevoegen te klikken. Met behulp van rechten bepaal je wat een gebruiker binnen PlanGo kan doen. Een uitgebreide uitleg over gebruikersrechten vind je hier

Let altijd op wie je beheerder maakt in PlanGo. Een beheerder heeft toegang tot de volledige software.

Instructeurs

Om een instructeur gebruik te laten maken van de rijschoolsoftware moet deze ook een gebruiker zijn. Wanneer je een nieuwe gebruiker aanmaakt kun je bij de regel 'instructeur' kiezen uit bestaande instructeurs. Als je een instructeur gekozen hebt krijg je de mogelijkheid om deze toegang te geven tot zijn eigen agenda, naast de gewone rechten voor gebruikers.
Wanneer de instructeur nog niet zichtbaar wordt in het 'dropdown'-menu moet je deze eerst toevoegen via Voorkeuren > Instructeurs > +Instructeur toevoegen.
Meer informatie over het toevoegen van instructeurs vind je hier.