Agenda's koppelen

Koppel je PlanGo-agenda aan je Google-agenda of iPhone-agenda.

Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Deze week bijgewerkt

Je kunt jouw PlanGo agenda toevoegen aan je privé agenda. Ook kun je jouw PlanGo agenda delen met andere mensen binnen de rijschool of die van je partner. Dit is vooral handig om altijd bij de afspraken te kunnen, ook wanneer je even geen internetverbinding hebt. Gepubliceerde agenda's laten de afspraken van de afgelopen 14 dagen en de afspraken in de toekomst zien.

1. Agenda exporteren ⬆️

Je kunt een agenda van een instructeur openbaar maken en delen door naar Voorkeuren > Planning > Instructeurs te gaan en te klikken op 'bewerken' achter de naam van een instructeur. Eenmaal op de detailpagina vink je 'Agenda publiceren' aan. Vergeet niet om de pagina op te slaan. Zodra je akkoord bent gegaan met het publiceren van de agenda is de agenda openbaar en krijg je een link te zien.


Voeg deze link toe aan je eigen agenda:

2. Agenda importeren ⬇️

Om je agenda van PlanGo in je privé-agenda te krijgen, ga je in PlanGo via de Voorkeuren naar de detailpagina van de instructeur van wie je de agenda wil delen. Hier wordt de link weergegeven van de PlanGo-agenda. Voeg deze link toe aan je eigen agenda op je smartphone of tablet:

Instellen op iOS (iPhone en iPad)

Ga op je iPhone of iPad naar ‘Instellingen'. Kies vervolgens Agenda > Accounts > Nieuwe Account > Andere > Voeg agenda-abonnement toe. Hier kun je de URL-link van PlanGo toevoegen. Klik tot slot op Bewaar.

Instellen op Android

Als je naar de instellingen van je telefoon gaat, dan zie je een ‘google account’ ingesteld staan.
Ga op je computer naar http://calendar.google.com en log in met het ‘google account’ dat op je telefoon ingesteld staat.

Vul vervolgens in Google Calendar linksonder bij ‘Andere agenda’s’, via het pijltje ‘Toevoegen via URL' de URL in die weergegeven wordt in de instructeur. Tot slot moet je dan nog op je telefoon bij ‘Instellingen > Agenda' kiezen dat je ‘Alle agenda's’ wilt zien.

Klik op 'Toevoegen via URL'.

Vul hier de URL in die wordt weergegeven bij de agenda van de instructeur.

Was dit een antwoord op uw vraag?