Het kan voorkomen dat je een credit factuur wilt aanmaken. Je kunt dit doen door onderdelen aan te maken met een negatief bedrag. Deze onderdelen kun je toevoegen aan een leerling en er een factuur van maken. De leerling zal dan een negatief bedrag op zijn factuur zien.

Een deel van de factuur crediteren

Factuurregel crediteren

1. Ga naar het overzicht van de betreffende leerling
  2. Klik op Pakket of tegoed toevoegen.
  3. Kies het onderdeel wat je in mindering wilt brengen en verander het aantal van 1 naar bijvoorbeeld -1. Het is ook mogelijk om het aantal minuten aan te passen. Door te klikken op +Toevoegen zal het bedrag negatief op de factuur komen.
  4. De factuurregel verschijnt bij Ongefactureerd, selecteer de regel(s) en klik op Maak factuur of Voeg toe aan Concept.
  5. De gecrediteerde regel staat op de concept-factuur en kun je met de knop Verzenden definitief maken.

Wijzig het aantal naar een negatieve waarde (bijvoorbeeld -1)

Je ziet de ongefactureerde factuurregel, selecteer deze en klik op maak de factuur

Een factuur volledig crediteren

Factuur volledig crediteren

1. Open de factuur die je wilt crediteren.
  2. Klik op de knop Extra en kies voor Factuur crediteren.
  3. Vervolgens verschijnt er een venster. Hier krijg je de keuze tussen alleen het opstellen van een creditfactuur of het opstellen van een creditfactuur en het terugdraaien van het gefactureerde tegoed.
    Let op: Het is niet mogelijk om op deze manier slechts een deel van het tegoed terug te draaien.