Financieel overzicht
Het overzicht van alle facturen kun je vinden onder het kopje Financieel in de menubalk. Hier worden alle facturen getoond waaronder concepten, openstaande, verlopen en betaalde facturen. Tevens kun je betalingen en termijnbetalingen bekijken.

Periode kiezen
Wil je graag specifieker inkijken op een bepaalde periode? Kies dan de gewenste periode waarvan je het overzicht wil zien of voer zelf een datum in.

Status aangeven
Tevens is het mogelijk om de facturen te filteren op status. Je kan kiezen voor alle facturen, concept, openstaand, verlopen of betaald.

Factuur maken

Om de lessen en producten waar de leerling gebruik van maakt te factureren, ga je naar Leerlingen in de menubalk. Vervolgens ga je naar het overzicht van de leerling waarbij je een factuur wilt opstellen en klik je op het kopje Financieel bovenin het scherm. Door de onderdelen/producten aan te vinken bij Ongefactureerd en te klikken op Maak nieuwe factuur wordt de factuur gegenereerd. Er moet wel een tegoed of een pakket zijn toegevoegd voordat dit gefactureerd kan worden. Dit betekent dat je eerst de betreffende onderdelen toe moet voegen.

Nadat je de factuur gegenereerd hebt krijg je een conceptversie te zien. Het is nu nog mogelijk om een aantal onderdelen aan te passen.

Onderdeel toevoegen aan factuur
Wanneer je al eerder een concept factuur hebt aangemaakt is het mogelijk om een onderdeel toe te voegen aan deze factuur. Vink hiervoor de desbetreffende regel aan en klik op +Voeg toe aan Concept.

Je ziet de ongefactureerde factuurregel, selecteer deze en klik op +Voeg toe aan concept #2

Factuur versturen
Is de factuur correct en wil je het versturen? Klik dan op Verstuur. Nu heb je de mogelijkheid om de factuur te e-mailen, te downloaden en per post te versturen of een herinnering te sturen.

Creditfactuur maken
Wanneer een klant je minder is verschuldigd dan in eerste instantie was gefactureerd, kun je een creditfactuur sturen. Ga hiervoor naar de bewuste factuur en klik op Extra > Factuur crediteren.