Snelstart

Neem facturen en debiteuren eenvoudig over in je Snelstart administratie

Tom Tijssen avatar
Geschreven door Tom Tijssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je gaat importeren

Controleer eerst of je de basisinstellingen voor het importeren van je boekhouding goed hebt ingesteld. Zijn alle prijzen en pakketten voorzien van de juiste grootboekrekening? En heb je het dagboek en BTW-codes bij de voorkeuren ingesteld? Check dit aan de hand van dit artikel. Ook lees je hier hoe je de exportbestanden uit PlanGo kunt halen en hoe je dubbele boekingen voorkomt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je alleen facturen kunt importeren die je in PlanGo hebt gemaakt nádat je deze instellingen goed hebt gemaakt: alleen dan zijn de juiste grootboekrekeningen op je facturen vermeld.

1. Importprofiel voor debiteuren maken

Open Snelstart en ga naar Boekhouden, kies daarna voor Importeren. Kies in het submenu voor de optie Nieuw importprofiel maken:

Kies voor tabel in Snelstart: Klanten, daarna op Volgende. Blader het debiteuren-bestand op je computer en daarna Volgende:

Voordat je naar de volgende stap gaat controleer je of de scheiding van de veldnamen op komma of , staat. En zet het vinkje veldnamen automatisch herkennen aan. Kies daarna Volgende. Nu worden de veldnamen overzichtelijk weergegeven en controleer je of de gegevens correct zijn met de knoppen vorige/volgende aan de rechterzijde. Klopt het bestand dan kies je aan de linkerkant voor Volgende.

Geef het importprofiel een profielnaam en kies voor Opslaan en uitvoeren:

Nu zullen de debiteuren worden geïmporteerd. Bij een volgende periode kies je in het hoofdmenu alleen voor Boekhouden, kies daarna voor Importeren. Kies in het submenu voor de optie Start importeren. Daarna selecteer je het betreffende bestand en start de import.

2. Importprofiel voor facturen maken

Voor het importeren van de facturen doorloop je dezelfde stappen: Open Snelstart en ga naar Boekhouden, kies daarna voor Importeren. Kies in het submenu voor de optie Nieuw importprofiel maken:

Kies voor tabel in Snelstart: Boekingen, daarna op Volgende. Blader het debiteuren-bestand op je computer en daarna Volgende:

Voordat je naar de volgende stap gaat controleer je of de scheiding van de veldnamen op komma of , staat. En zet het vinkje veldnamen automatisch herkennen aan. Kies daarna Volgende. Nu worden de veldnamen overzichtelijk weergegeven en controleer je of de gegevens correct zijn met de knoppen vorige/volgende aan de rechterzijde.

Klopt het bestand dan kies je aan de linkerkant voor Volgende. Geef het importprofiel een profielnaam en kies voor Opslaan en uitvoeren:

Nu zullen de facturen/boekingen worden geïmporteerd. Bij een volgende periode kies je in het hoofdmenu alleen voor Boekhouden, kies daarna voor Importeren. Kies in het submenu voor de optie Start importeren. Daarna selecteer je het betreffende bestand en start de import.