Exportbestanden maken

Doorloop deze stappen voordat je facturen en debiteuren gaat importeren.

Tom Tijssen avatar
Geschreven door Tom Tijssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vanuit PlanGo maak je twee exportbestanden:

1. Debiteuren: alle gegevens van je klanten

2. Facturen: alle verzonden facturen uit de geselecteerde periode

Ga naar Financieel en selecteer een periode:

Tips bij het selecteren van een periode

1. Selecteer nooit overlappende periodes
    Dit zorgt voor dubbele facturen en debiteuren in je boekhouding.
    Bijvoorbeeld: afgelopen maand

2. Selecteer alleen afgeronden dagen (niet vandaag!)
    Vaak kun je een dag maar één keer importeren, dus als je vandaag voor de helft importeert dan krijg je de aanvullende er vaak niet meer in.
    Bijvoorbeeld: alles t/m gisteren of afgelopen maand

3. Bij de eerste import: selecteer alle leerlingen
    Wanneer je voor de eerste keer gaat importeren kies je alleen voor de leerlingen een ruimere periode zodat je zeker weet dat alle leerlingen die eerder bij je zijn begonnen ook goed in de boekhoudsoftware komen. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld dit jaar, of twee imports: vorig en dit jaar.

Download vervolgens beide bestanden:

1. Debiteuren voor ....

2. Facturen voor ...

Sla deze op je computer op en gebruik deze voor het importeren in jouw boekhoudpakket.