Toegangsrechten

Als beheerder bepaal je wie er toegangsrechten krijgt voor bepaalde zaken. Om dit te doen ga je naar Voorkeuren > Gebruikers. Om de rechten van een instructeur aan te geven moet eerst de instructeur zijn toegevoegd aan PlanGo. Dit doe je door op + Nieuwe instructeur te klikken bij Instructeurs links in het menu.

Na het aanmaken van een instructeur kun je de rechten die deze heeft in PlanGo aanpassen. Ga hiervoor naar Voorkeuren > Gebruikers en klik op + Nieuwe gebruiker. Hier kun je een gebruiker aanmaken door een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Uit een 'dropdown' menu kun je de juiste instructeur kiezen om te verbinden aan de nieuwe gebruiker.

Een gebruiker hoeft dus geen instructeur te zijn of omgekeerd. Om gebruik te kunnen maken van de InstructeursApp is het wel noodzakelijk om een instructeur als gebruiker toe te voegen.

Beheerder

Een beheerder is een gebruiker die volledige toegang tot de software heeft. Door beheerder aan te vinken kan  de gebruiker alles inzien, aanpassen en bewerken. Let dus op wie je beheerder maakt.

Bevoegdheden volledige planning

Wil je dat je instructeurs of gebruikers alleen de volledige planning kunnen zien en niet wijzigen dan vink je 'Lezen' aan bij 'Bevoegdheden volledige planning'.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je instructeurs zelf de volledige planning laat invullen. Dan kies je hier voor 'Lezen + Wijzigen'.
Als je iemand toevoegt die niet met de planning werkt, bijvoorbeeld een administratief medewerker, of je wilt niet dat instructeurs de planning van andere instructeurs kunnen zien, dan klik je op 'geen toegang'.

Bevoegdheden eigen planning

Als de aangemaakte gebruiker gekoppeld wordt aan een instructeur verschijnt dit menu. Hier kun je kiezen welke rechten een instructeur heeft met betrekking tot zijn eigen planning.

Wil je dat de instructeur alleen de eigen planning kan inzien en niet kan veranderen dan vink je 'Lezen' aan. Het kan natuurlijk ook zijn dat je instructeurs zelf de eigen planning laat invullen. Kies dan voor 'Lezen + Wijzigen'. Als je niet wilt dat de instructeur bij zijn/haar eigen planning kan, dan kies je voor 'geen toegang'.