Met de functie Bedrijven zie je altijd per bedrijf de leerlingen, de verzonden en openstaande facturen en kun je financiële gegevens van het bedrijf op één plaats aanpassen. Deze functie is vooral handig wanneer je meer dan één leerling van een bedrijf gaat opleiden, of je dit doorlopend voor dit bedrijf doet.

Heb je de vraag van één leerling om een factuur op naam van het bedrijf te sturen dan kun je beter voor die leerling de betalingsgegevens aanpassen.

1. Een bedrijf aanmaken

Om te beginnen maak je een bedrijf aan. Hiervoor klik je in het hoofdmenu op Leerlingen en kies je vervolgens in de linkerbalk voor Bedrijven. Klik rechtsboven op de knop Nieuw bedrijf. Je geeft de bedrijfsnaam op zoals je deze op de factuur wilt laten verschijnen en klikt op + Bedrijf aanmaken.

2. Leerlingen aan bedrijf koppelen

Zodra je het bedrijf hebt aangemaakt kun je hier een leerling aan koppelen. Klik in het hoofdmenu op Leerlingen en kies de leerling. Kies bij de leerlinggegevens voor Betalingsgegevens. Hier kun je het bedrijf waaraan je de leerling wilt toevoegen selecteren.

3. Factuur maken

Het maken van een factuur is niet anders dan bij leerlingen die niet aan bedrijf zijn gekoppeld. Ga naar een leerling, voeg een pakket of tegoed toe en genereren een factuur op basis van de ongefactueerde regels. Op de conceptfactuur zie je nu de gegevens van het bedrijf en bij het verzenden van de factuur per e-mail zal de factuur ook naar het bedrijf worden verzonden.

4. Overzicht per bedrijf

Via het overzicht van Bedrijven kun je alle leerlingen van het bedrijf bekijken. Ook zie je alle facturen die aan het bedrijf zijn verzonden. Ga hiervoor in het hoofdmenu naar Leerlingen en kies vervolgens voor Bedrijven.