Leerlingaccount
Klaas Willems avatar
Geschreven door Klaas Willems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

LeerlingApp
Met een leerlingaccount geef je de leerling toegang tot de LeerlingApp. In deze omgeving kan de leerling inloggen om zijn vorderingen (met eventueel huiswerk), lessen en facturen (en eventueel PlanGo Theorie) in te zien. Leerlingen kunnen de LeerlingApp downloaden in de App store of Google Play store

Account aanmaken
Zorg dat je op de leerlingkaart bent van de betreffende leerling. Klik op Activeer account om het account van deze leerling te activeren.

Als je alle algemene gegevens correct hebt ingevoerd bij de leerling, dan worden de naam en het e-mailadres van de leerling automatisch ingevuld in het volgende venster. Je hoeft dan alleen nog op Activeer account te klikken. De leerling ontvangt automatisch een e-mail met zijn/haar inloggegevens voor de LeerlingApp.

Wachtwoord vergeten?
Is de leerling zijn/haar wachtwoord vergeten? Je kunt dan op de leerlingpagina bij Apps voor leerlingen op Wijzig account klikken. Je krijgt nu de mogelijkheid om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Hier kan het account ook gedeactiveerd worden.

Let op: Als het email-adres verkeerd is ingevuld en je past deze aan in het profiel van de leerling, dan wordt deze niet automatisch aangepast in het account. In dat geval pas je het email-adres ook aan via Wijzig account > Account opslaan. Tot slot kies je weer voor Wijzig account en dan voor "(wachtwoord opnieuw instellen)".

Welkomst e-mail aanpassen
Het is mogelijk om de welkomst e-mail aan te passen en er praktische informatie zoals, werkwijze, openingstijden etc. in te verwerken. Ga hiervoor naar Voorkeuren > Berichten > Systeemmeldingen > Email met gebruikersnaam en wachtwoord.