Met de LeerlingApp kun je als leerling inloggen om je lesoverzicht, leskaart en facturen in te zien. Verder kun je er, als je rijschool dit toestaat, zelf lessen inplannen.

Downloaden en installeren
Je kunt de app downloaden in de App store of Google Play store. Je kunt eventueel ook inloggen via portal.plango.nl.

LeerlingApp op Samsung telefoons
Als je een Samsung telefoon hebt, kan het zijn dat je de meldingen van de LeerlingApp niet goed binnenkrijgt. Dit komt door bepaalde instellingen in je telefoon. Gelukkig kun je die aanpassen, zodat je de meldingen weer ontvangt. Dit doe je zo:

• Ga in je telefoon naar de Instellingen;
  • Zoek daar Apps;
  • Wanneer je daar op het Menu (drie puntjes) klikt, zie je Speciale Toegang staan;
  • Daar zoek je de optie Batterijverbruik Optimaliseren;
  • Selecteer Alle Apps (in plaats van Apps niet geoptimaliseerd);
  • Zoek de PlanGo LeerlingApp in de lijst en schakel de optimalisatie uit.

Je moet hier best diep de instellingen in duiken. Het vervelende is ook dat de opties bij sommige telefoons een andere naam hebben, dus soms is het even zoeken.

Het probleem komt trouwens hierdoor: Samsung is soms te enthousiast bij het besparen van je batterijverbruik. Wanneer er voor een app is ingesteld dat het batterijverbruik geoptimaliseerd moet worden, kan het zo zijn dat Samsung dan denkt: “De pushberichten van de LeerlingApp zijn niet zo interessant, die sturen we niet door want dan besparen we energie.” Niet zo handig van ze, maar wel op te lossen.