Tabblad leerlingen

Het tabblad Leerlingen geeft alle leerlingen weer. Van hieruit kun je naar alle leerlingkaarten toe. Aan de linkerzijde van het scherm kun je filters toepassen op de leerlingen. Je kunt hier bijvoorbeeld alle leerlingen met negatief tegoed of alle leerlingen waarvoor er geen lessen zijn ingepland zien. Ook kun je bekijken welke leerlingen bij een instructeur les volgen. Let er wel op dat deze gegevens uit de planning worden gehaald, dus wanneer een leerling bij meerdere instructeurs lessen heeft staan zie je deze meerdere malen terug.

Nieuwe leerling

Wanneer je een nieuwe leerling toe wilt voegen aan je bestand ga je naar het onderdeel leerlingen, dit onderdeel vind je boven in de menubalk naast planning.

Je bent nu in het leerlingenbestand. In dit bestand bekijk en beheer je alle leerlingen die je in je bestand hebt staan.

Leerling toevoegen

Klik op Nieuwe leerling om een nieuwe leerling aan je bestand toe te voegen. Voer de voor- en achternaam van je leerling in en klik op +Leerling aanmaken. Hierna kun je aangeven welke opleiding de leerling zal gaan volgen. Eventueel vul je hier de adres- en contact gegevens van de leerling in. Klik nu op Opslaan. Je komt hierna automatisch in het bestand van de nieuwe leerling.

Algemene gegevens invullen

Maak de gegevens van de nieuwe leerling compleet door alle algemene gegevens in te vullen. Klik hiervoor op Profiel bewerken.

Betalingsgegevens invullen

Het tabblad Betalingsgegevens gebruik je voor het invoeren van een afwijkend factuuradres. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf of iemand anders de opleiding van de leerling betaalt. Wanneer een afwijkend factuuradres is ingevuld zal deze altijd op de factuur verschijnen.

Nadat je de gegevens hebt ingevoerd beschik je over alle persoonlijke informatie die je nodig hebt om leerlingen in te plannen en om facturen te kunnen versturen.

Leerlingaccount

Met een leerlingaccount geef je de leerling toegang tot de leerlingenportal en de PlanGo voor leerlingen app. Kijk voor meer informatie bij Leerlingaccount.