Met de functie online inschrijven kunnen leerlingen zich via het inschrijfformulier van PlanGo aanmelden voor een opleiding bij jouw rijschool. De gegevens van de leerling komen meteen in PlanGo terecht, en je kunt meteen de eerste rijles met de leerling inplannen.

Zo kun je het online inschrijven activeren.

Ga naar Voorkeuren > Koppelingen > Start met je rijbewijs.

Daarbij kun je nog een aantal gegevens instellen:

Introductie

Dit is de tekst die de leerling te zien krijgt in de eerste stap van het inschrijfformulier. Dit kun je aanpassen naar een wervende tekst om de leerling uit te nodigen zich aan te melden.

Bedankpagina

Nadat de leerling het formulier heeft verzonden verschijnt deze tekst om de leerling te bedanken voor de inschrijving. Vertel hier ook iets over wanneer je contact met de leerling gaat opnemen.

Opleidingen

Kies de opleidingen waarvoor de leerling zich via de website kan inschrijven.

Extra vragen

Het is mogelijk om zelf nog vragen toe te voegen aan het inschrijfformulier. Dit doe je door op Vraag toevoegen te klikken. Daar geef je eerst de vraag in.

Vervolgens kies je het soort vraag. Een open vraag betekent dat leerlingen zelf een antwoord kunnen typen. Bij een meerkeuze vraag geef je zelf de opties in het tekstveld eronder. Let er op dat je de antwoorden steeds op een nieuwe regel zet.

Sommige vragen hoef je alleen te stellen voor een specifieke opleiding. Dit kun je ook instellen.

Mocht je een vraag willen verwijderen dan vink je Verwijder deze vraag aan voor je het formulier opslaat.

Algemene voorwaarden

Voeg de algemene voorwaarden van je rijschool in PDF-formaat toe. Deze voorwaarden worden vervolgens onderdeel van de inschrijving. De leerling zal akkoord moeten gaan met de algemene voorwaarden voordat hij/zij de inschrijving kan verzenden. Ook kan de leerling jouw algemene voorwaarden downloaden.

Sla het formulier op en het online inschrijven is geactiveerd.

De link op je website plaatsen

Om leerlingen naar het formulier te verwijzen kun je de link naar het formulier kopiƫren en in je website plaatsen. Of laat de websitebouwer dit voor je doen. Overal waar je op de website een knop of tekst hebt die naar het inschrijfformulier verwijst, kun je deze link koppelen.

Een inschrijving verwerken

Wanneer een leerling zich heeft aangemeld ontvang je op het e-mailadres van de rijschool een melding en verschijnt de aanmelding op je Dashboard. Ga vervolgens naar Leerlingen en je ziet bovenin de optie Inschrijvingen. Hier staan alle leerlingen die zich via het formulier hebben aangemeld. Heb je geen nieuwe inschrijvingen? Dan zie je ook de optie niet.

Om een leerling te bekijken klik je op de naam. Vervolgens zie je de details van de inschrijving en kun je de leerling bevestigen of afwijzen.

Wanneer je de inschrijving bevestigt wordt er automatisch een nieuwe leerling in het systeem aangemaakt en kun je direct beginnen met het inplannen van afspraken. Ook ontvangt de leerling direct een mail voor het gebruik van de LeerlingApp.

Let op: Kun je de inschrijving niet bevestigen? Check dan even het e-mailadres van de leerling. Als er geen geldig e-mailadres is ingevuld, kan er geen wachtwoord gemaild worden. Vink in dat geval het vakje voor Wachtwoord mailen uit en bevestig de inschrijving.

De Gezondheidsverklaring kun je terugvinden bij de notities:

Zelf zien hoe het formulier er uit ziet?

Open de link zelf en probeer je aan te melden als leerling. Je doorloopt dan alle stappen en krijgt een goed beeld van wat de leerling moet doen om zich bij jouw rijschool aan te melden.

Heeft u het antwoord gevonden?