Bedrijven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer via een bedrijf meerdere leerlingen een opleiding bij je volgen wil je dit overzichtelijk in PlanGo registreren.

Met de functie Bedrijven zie je altijd per bedrijf de leerlingen, de verzonden en openstaande facturen en kun je financiële gegevens van het bedrijf op één plaats aanpassen. Deze functie is vooral handig wanneer je meer dan één leerling van een bedrijf gaat opleiden, of je dit doorlopend voor een bedrijf doet.

Heb je de vraag van één leerling om een factuur op naam van het bedrijf te sturen dan kun je beter voor die leerling de factuurgegevens aanpassen.
Daarvoor ga je naar de betreffende leerling en klik je op Profiel bewerken > Factuurgegevens. Zorg ervoor dat je alle velden invult, anders wordt dit nieuwe factuuradres niet herkent.

1. Een bedrijf aanmaken

Om te beginnen maak je een bedrijf aan. Hiervoor klik je op het tabblad Leerlingen en kies je vervolgens daaronder voor Bedrijven. Klik rechtsboven op de knop Nieuw bedrijf.

2. Leerlingen aan bedrijf koppelen

Zodra je het bedrijf hebt aangemaakt kun je hier een leerling aan koppelen. Klik op het tabblad Leerlingen en kies de leerling. Klik in het profiel van de leerling voor Factuurgegevens. Hier kun je het bedrijf waaraan je de leerling wilt toevoegen selecteren.

3. Factuur maken

Het maken van een factuur is niet anders dan bij leerlingen die niet aan bedrijf zijn gekoppeld. Ga naar een leerling, voeg een pakket of tegoed toe en maak een factuur op basis van de ongefactureerde regels. Op de conceptfactuur zie je nu de gegevens van het bedrijf en bij het verzenden van de factuur per e-mail zal de factuur ook naar het bedrijf worden verzonden.

4. Overzicht per bedrijf

Via het overzicht van Bedrijven kun je alle leerlingen van het bedrijf bekijken. Ook zie je alle facturen die aan het bedrijf zijn verzonden.