e-Boekhouden.nl

Neem facturen en debiteuren gemakkelijk over in je e-Boekhouden.nl administratie.

Tom Tijssen avatar
Geschreven door Tom Tijssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je gaat importeren

Controleer eerst of je de basisinstellingen voor het importeren van je boekhouding goed hebt ingesteld. Zijn alle prijzen en pakketten voorzien van de juiste grootboekrekening? En heb je het dagboek en BTW-codes bij de voorkeuren ingesteld? Check dit aan de hand van dit artikel. Ook lees je hier hoe je de exportbestanden uit PlanGo kunt halen en hoe je dubbele boekingen voorkomt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je alleen facturen kunt importeren die je in PlanGo hebt gemaakt nádat je deze instellingen goed hebt gemaakt: alleen dan zijn de juiste grootboekrekeningen op je facturen vermeld.

1. Importeer de debiteuren in e-Boekhouden.nl

Open e-Boekhouden.nl en kies in het hoofdmenu voor Relaties aan de linkerzijde kies je vervolgens voor Importeren. Selecteer het debiteurenbestand op de computer en kies Volgende >

Vervolgens worden de gegevens in e-Boekhouden.nl in kolommen weergegeven. Controleer of bovenin de juiste velden zijn geselecteerd. Kies voor Import starten:

2. Facturen importeren

In e-Boekhouden.nl ga je naar Beheer en kies je vervolgens aan de linkerzijde onder Inrichting voor Mutaties importeren. Selecteer vervolgens het factuur-bestand op de computer. Zodra je dat hebt geselecteerd klik je op Volgende >:

Vervolgens worden de gegevens in e-Boekhouden.nl in kolommen weergegeven. Controleer of bovenin de juiste velden zijn geselecteerd.
Datum : Datum
Soort : Mutatiesoort
Rekening/dagboek : Rekening
Omschrijving : Omschrijving
Bedrag excl BTW : Bedrag excl
BTW-code : BTW-code
Relatie : Relatie
Factuurnummer : Factuurnummer
Betalingstermijn : Betalingstermijn

Kies daarna voor Import starten:

Nu zijn alle facturen in e-Boekhouden.nl geïmporteerd en kun je dit proces herhalen voor een nieuwe periode.

Meer informatie:
Bekijk handleiding e-Boekhouden.nl voor meer informatie.