Alle collecties
Financieel
Facturen en herinneringen
Termijnfacturen en termijnbetalingen
Termijnfacturen en termijnbetalingen
Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij de verkoop van pakketten gaat het vaak om grote bedragen, die dan in delen betaald mogen worden. Dat kan in PlanGo op twee manieren. Bij het splitsen in termijnfacturen krijgen de leerlingen meerdere facturen die ieder een eigen factuurnummer hebben. Bij termijnbetalingen stuur je meerdere keren dezelfde factuur waarop de termijnen staan.

Termijnfacturen

Wanneer je een factuur splits in meerdere facturen maak je voor iedere termijn een factuur aan. Dit doe je door te klikken op Extra > Splitsen in meerdere facturen.

Vervolgens kies je in hoeveel facturen je deze factuur wilt splitsen. Kies daarna voor iedere regel op welke factuur deze terecht moet komen. Regels met een hoog aantal (zoals rijlessen in het voorbeeld) kun je verdelen over alle facturen.

Nadat je klikt op Verder krijg je een overzicht te zien van de facturen die worden aangemaakt. Je hebt hier ook de mogelijkheid de facturen automatisch te laten verzenden.

Klik op Facturen aanmaken en alle facturen worden ingepland. Bij de leerling zie je een overzicht van alle facturen die zojuist zijn aangemaakt.

Termijnbetalingen

Wanneer je termijnbetalingen instelt stuur je iedere keer dezelfde factuur met hetzelfde factuurnummer. Op die factuur staan de termijnen en het moment van betaling.

Klik in het midden van de factuur op het factuurnummer om de factuurgegevens aan te kunnen passen. Vervolgens klik je op de betaaltermijn en kies je voor Betaling in termijnen. Nu kies je als eerste het betaalmoment: Datum, Lesnummer (het nummer van de les), Lesuur (het aantal keren dat er 60 minuten is gereden). Vervolgens kies je voor het aantal termijnen waarin je de factuur wil laten betalen. Je kunt eventueel de bedragen aanpassen. Tot slot moet het betaalmoment nog ingesteld worden.

Was dit een antwoord op uw vraag?