Wat is de lesvoorbereiding?
Met de lesvoorbereiding kunnen leerlingen zich nog beter voorbereiden op hun volgende rijles. Op basis van de ingevulde leskaart geef je leerlingen huiswerk mee voor hun volgende rijles. Jij bepaalt in welke onderdelen leerlingen zich nog extra moeten verdiepen. Leerlingen ontvangen het huiswerk in de LeerlingApp. De huiswerkonderdelen bestaan uit uitleg met ondersteunende afbeeldingen en video’s.

Doel van de lesvoorbereiding
Leerlingen krijgen buiten de rijles extra uitleg over de onderdelen die zij nog niet helemaal onder de knie hebben. Daardoor kun jij de volledige rijles gebruiken om de leerlingen op te leiden in de praktijk en zijn leerlingen beter voorbereid op hun volgende rijles.

Lesvoorbereiding instellen

1 - Als je nog niet met de digitale leskaart werkt
Activeer dan de PlanGo leskaart. Dit doe je via Voorkeuren > Opleidingen > Auto > Leskaart instellen. Alle modules en onderdelen worden dan automatisch voor je aangemaakt en de uitleg plus video's uit de bibliotheek zijn direct actief.

2 - Als je al met de digitale leskaart werkt
Wanneer je de leskaart in PlanGo al gebruikt moet je per onderdeel aangeven welk onderwerp je uit de lesvoorbereiding wilt koppelen. Dit doe je door per opleiding de leskaart in te stellen. Ga hiervoor naar Voorkeuren > Opleidingen en kies de opleiding die je wilt bewerken. Klik op de knop Leskaart instellen rechtsboven. Vervolgens zie je de leskaart met achter ieder onderdeel de knop Lesvoorbereiding (zie afbeelding hieronder). Je kunt de lesvoorbereiding per onderdeel activeren door hierop te klikken. In de bibliotheek kun je kiezen uit alle instructies en video’s. Ook kun je zelf een paragraaf schrijven als je dat wilt.