Heb je eigen video’s? Dan kun je deze gebruiken in de lesvoorbereiding. Zorg ervoor dat jouw video’s op Vimeo staan. Vimeo is een video-platform zoals Youtube waar je video’s kunt uploaden, delen en bekijken.

Video’s uploaden op Vimeo
Ga naar www.vimeo.com. Klik rechtsbovenin op +New video.
Als je nog geen account hebt dan kun je je deze aanmaken door je voor- en achternaam, emailadres en wachtwoord in te vullen.

Nadat je bent ingelogd kun je video’s gaan toevoegen. Kies opnieuw rechtsboven voor +New video > Upload. Je kunt je video naar het vlak slepen of op de blauwe knop klikken. Zorg ervoor dat de video niet openbaar is (Hide this video from vimeo).

Je vindt je video’s terug onder het tabblad Manage video’s > My video’s.
Elke video heeft zijn eigen code. De video hieronder heeft bijvoorbeeld de code 377824100. Deze code heb je nodig om naar de verwijzen in de lesvoorbereiding.

In het menu aan de linkerkant klik je op General > Privacy. Hier kun je verschillende domeinen toevoegen, om te bepalen wie toegang krijgt tot de video. Onder Where can this be embedded? Kies je voor Specific domains. Hier voeg je de volgende domeinen toe:
instructeurs.plangoapp.nl
leerling.plangoapp.nl
portal.plangoapp.nl

Eigen video toevoegen aan lesvoorbereiding

1. Ga nu in PlanGo naar de Voorkeuren > Opleidingen > Auto > Leskaart instellen.

2. Klik achter een onderdeel van de leskaart op Lesvoorbereiding.

3. Vink het bolletje voor Zelf schrijven aan.

4. Typ een korte omschrijving van het onderdeel en klik op +Tekstblok toevoegen.

5. Voeg eventueel tekst toe en de video.

De video voeg je toe door de code van de video tussen blokhaken te zetten, zoals hieronder te zien is.