Tabblad leerlingen

Het tabblad Leerlingen geeft alle leerlingen weer. Van hieruit kun je naar alle leerlingkaarten toe. Aan de rechterzijde van het scherm kun je filters toepassen op de leerlingen. Je kunt hier bijvoorbeeld alle leerlingen met negatief tegoed of alle leerlingen waarvoor er geen lessen zijn ingepland zien. Ook kun je de filters met elkaar combineren.

Leerling toevoegen

Klik op Nieuwe leerling om een nieuwe leerling toe te voegen. Voer de voor- en achternaam van je leerling in en klik op +Leerling aanmaken. Hierna kun je aangeven welke opleiding de leerling gaat volgen. Eventueel vul je alvast de adres- en contact gegevens van de leerling in, maar dit mag ook later. Klik nu op Opslaan. Je komt hierna automatisch op de leerlingkaart van de nieuwe leerling.

Algemene gegevens invullen

Maak de gegevens van de nieuwe leerling compleet door alle algemene gegevens in te vullen. Klik hiervoor op Profiel bewerken.

Betalingsgegevens invullen

Het tabblad Betalingsgegevens gebruik je voor het invoeren van een afwijkend factuuradres. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf of iemand anders de opleiding van de leerling betaalt. Wanneer een afwijkend factuuradres is ingevuld zal deze altijd op de factuur verschijnen.

Als je regelmatig aan een bedrijf factureert, dan kun je dit bedrijf het beste aanmaken als nieuw bedrijf. Dat doe je via het tabblad Leerling > Bedrijven > Nieuw bedrijf.
Nadat je het bedrijf hebt aangemaakt, kun je deze direct selecteren bij de betalingsgegevens van de leerling.

Leerlingaccount activeren

Met een leerlingaccount geef je de leerling toegang tot de leerlingenportal en de LeerlingApp. Kijk voor meer informatie bij Leerlingaccount.