Alle collecties
Financieel
Betalingen
iDEAL (via Mollie) instellen
iDEAL (via Mollie) instellen

Met iDeal betalen klanten gemakkelijk via een betaallink of betaalverzoek.

Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Deze week bijgewerkt

☑️ Aanmelden bij Mollie.com

Voordat je betalingen via iDeal kunt ontvangen dien je een account bij onze betaalprovider aan te maken. PlanGo werkt samen met Mollie.
Je kunt je aanmelden via mollie.com.


Nadat je Mollie-account actief is moet je in PlanGo een unieke code invoeren. Log allereerst in op je Mollie-account. Onder het kopje "Begin met het ontvangen van betalingen" vind je twee API-keys. Kopieer de bovenste, de Live API-key.

Ga naar Voorkeuren > Koppelingen > Mollie. Vink 'Ingeschakeld' aan en vul de Live API-key en klantnummer in die je van Mollie hebt gekregen. Klik vervolgens op Opslaan en het verwerken van betalingen via Mollie is ingesteld.

❗️ Let op: Mollie zal eerst je aanvraag moeten controleren en goedkeuren voordat ze je kunnen uitbetalen. Dit kan soms even duren. Zet de Live API-key pas in PlanGo wanneer je vanuit Mollie een bevestiging hebt ontvangen dat ze je gaan uitbetalen.

✉️ Emails aanpassen

Om een betaallink mee te sturen moeten de financiële emails nog worden aangepast. Dit kan bij Voorkeuren > Berichten > Systeemmeldingen > Facturatie

Aan de emails "Factuur", "1e Herinnering", "2e Herinnering", "Aanmaning", "Volgende termijn factuur" en "Factuur in termijnen"  voeg je de tag [mollie] toe aan de mail. Op deze plek plaatst PlanGo automatisch de betaallink die de leerling te zien krijgt zodra de mail wordt verzonden. Het is dus verstandig om deze link los te zetten van andere regels in de mail zoals in dit voorbeeld te zien is.

Zodra alle mails zijn ingesteld ben je klaar om betalingen te gaan ontvangen via iDeal!

💳 Ook betalen via Paypal, creditcard of bankcontact?

Alle betalingsmethodes die je activeert bij Mollie verschijnen wanneer de leerling de factuur wilt betalen. De leerling ontvangt samen met de factuur een unieke link om te betalen via Mollie. Daarnaast is direct online betalen ook mogelijk vanuit de LeerlingApp. Bekijk hier de tarieven van Mollie.

Was dit een antwoord op uw vraag?