Rijles plannen
Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Afspraak maken

Een afspraak maken kan op verschillende manieren. Zo kun je een afspraak maken via Planning, vanuit het leerlingentabblad of gemakkelijk onderweg met de PlanGo InstructeursApp. Het is ook mogelijk om reserveringsblokken open te zetten zodat leerlingen zelf een les kunnen plannen. Kijk hiervoor bij Leerlingen laten inplannen.
Bij het inplannen van een nieuwe afspraak kunnen verschillende gegevens ingevoerd worden.

Via planning

Ga naar Planning en klik vervolgens op 'Nieuwe afspraak'. Er verschijnt nu een nieuw venster. Je kunt ook dubbelklikken in het rooster om een nieuw afsprakenblok te maken.

  1. Links bovenin kun je kiezen tussen de verschillende opleidingen die je rijschool aanbied zoals Auto, Motor of andere afspraken. Daarnaast vul je in om wat voor soort afspraak het gaat, bijvoorbeeld een rijles of examen.

  2. In de rij daar onder vul je de datum, het tijdstip en de lengte van de afspraak in.
    Extra: vink je vakje voor "dit is een reservering" aan om een reserveringsblok te maken waarop leerlingen zich kunnen inplannen.

  3. Bij de drie tabjes leerling, instructeur en auto kun je kiezen uit de leerlingen, instructeurs en voertuigen die je hebt aangemaakt. Conflicterende afspraken worden hierdoor direct zichtbaar.
    Als je meer dan één leerling of voertuig wil inplannen (zoals vaak het geval is bij  bijvoorbeeld een motorrijles) kun je op het + teken naast de categorie klikken om een extra persoon of voertuig toe te voegen.

  4. Voer een notitie in. In de Voorkeuren kun je instellen of deze notities alleen voor de instructeur zichtbaar zijn of ook voor de leerling.

  5. Bij adres kun je het ophaaladres van de leerling toevoegen. Als je het thuisadres van de leerlingen goed in het leerlingenbestand hebt staan, kun je deze direct invullen door op het 'pinnetje' te klikken. Eerder gekozen ophaallocaties vind je ook terug onder dit pinnetje.

Kopiëren

Om een afspraak te kopiëren kun je op de afspraak klikken. Wanneer je de afspraak bewerkt kun je onderaan op het afspraak Kopiëren klikken. Als je hierna een nieuwe afspraak maakt, komen hierin alle gekopieerde gegevens te staan.

Bewerken en verwijderen

Afspraken bewerken en verwijderen kan door op een afspraak te klikken. Klik vervolgens op Bewerken om de afspraak te kunnen bewerken. Je kunt ook dubbel klikken op een afspraak om deze te bewerken. Wil je de afspraak verwijderen, klik dan op het prullenbakje.

Reistijd

Als je bij het inplannen van de afspraken locaties noteert dan worden deze op de kaart getoond. De verwachte reistijd vanaf de vorige afspraak en die naar de volgende worden hierbij ook weergegeven. Dit kan je helpen met het slim inplannen van afspraken.

Was dit een antwoord op uw vraag?