Tegoeden
Op de leerlingkaart vind je een overzicht van de lesuren die hij/zij tegoed heeft. Het tegoed kun je zien als een soort beltegoed. Iedere les die je voor de leerling inplant wordt automatisch van het tegoed afgehaald. Na het toevoegen van tegoed of een pakket kan dit gefactureerd worden. Het is dus financieel goed om dit saldo zo min mogelijk negatief te laten zijn.

Tegoeden tellen in minuten. Het maakt dus niet uit hoe lang je een les inplant, de software rekent de lesprijs automatisch om.

Wil je zien wanneer de tegoeden zijn aangemaakt of ingepland? Klik dan bij de leerling op het lesonderdeel (bijvoorbeeld Rijles) waarvan je dit wilt zien en klik dan op Historie.

Negatief saldo?
Dit betekent dat de leerling meer verbruikt heeft dan toegewezen. Als een leerling bijvoorbeeld een saldo van -3:00 uur heeft, betekent het dat de leerling 3 uur buiten zijn/haar pakket gelest heeft. Om dit weer op 0:00 te krijgen moet je drie rijlessen toevoegen bij deze leerling. Dit wordt dan voor je klaargezet om aan de leerling te factureren.

Houd dus goed in de gaten of er leerlingen zijn met negatief tegoed. Je kunt dit gemakkelijk controleren via het tabblad Leerlingen, met de filter Leerlingen met negatief tegoed. Deze lessen zijn wel al gereden/ingepland maar nog niet gefactureerd. Voeg tegoed toe en factureer!

Wanneer je tegoeden automatisch aan laat vullen, zal de leerling geen negatief tegoed opbouwen en worden er automatisch te factureren regels aangemaakt. Dit kun je doen door in het profiel van een leerling Automatisch aanvullen aan te vinken.

Overstappen
Als je overstapt naar PlanGo kan het zijn dat de leerlingen reeds lessen hebben betaald die nog niet staan ingepland. Om het saldo van de leerlingen in hun leerlingkaart correct te houden kun je het beginsaldo van de leerlingen toevoegen. Dit beginsaldo bestaat uit wat de leerling eerder bij je gekocht heeft, minus wat de
leerling heeft gereden (voordat je de lessen in PlanGo hebt ingevoerd).

Het beginsaldo kun je invoeren bij de leerling:
Stap 1: Klik aan de linkerzijde van het leerlingscherm onder 'Tegoed' op het betreffende onderdeel (of eerst op alles weergeven bij een nieuwe leerling).

Stap 2: Klik op Historie en je ziet de mogelijkheid om het tegoed te verhogen of te verlagen.

Stap 3: Een leerling heeft bijvoorbeeld 25 lesuren gekocht in een pakket, waarvan hij al 15 uur heeft gereden en dus nog 10 uur tegoed heeft. Deze 10 uur vul je in en tot slot klik je op de + knop.

Het tegoed is nu bijgewerkt.