Leskaart instellen en beoordelen
Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Geen gedoe meer met papieren leskaarten met de digitale leskaart. Altijd hebben de leerling, de rijschool en eventueel ouders inzicht in de actuele vorderingen van de leerling. 

Leskaart toevoegen

Wanneer je gebruik wilt maken van de leskaart is het noodzakelijk dat je de leskaart toevoegt aan de opleiding. Ga naar Voorkeuren > Opleidingen > Auto > Leskaart instellen. Hier kun je een leskaart zelf ontwikkelen, door verschillende modules en onderdelen toe te voegen. Een module is bijvoorbeeld 'Bijzondere verrichtingen', met daaronder de onderdelen 'Fileparkeren' en 'Hellingproef'. Je kunt ook de PlanGo leskaart importeren door te klikken op Start met de leskaart PlanGo.

Met de knop Manier van beoordelen kun je ook aangeven wat de beoordelingen moeten zijn binnen alle leskaarten. Dit kan bijvoorbeeld 1 t/m 8 zijn, of 1 t/m 10. Je kunt in plaats van cijfers ook woorden (goed, voldoende, onvoldoende) invoeren. Lees hier meer over de manier van beoordeling.

Les beoordelen

Ga naar het tabblad Leerlingen en klik op de naam van de leerling. Nu wordt het profiel van de leerling getoond met rechts de ingeplande rijlessen. Klik op een leskaart om een beoordeling in te voeren of te bekijken. Alle onderdelen van de leskaart die zijn ingesteld, kunnen hier beoordeeld worden.
Je vindt de leskaart ook terug in de planning bij iedere les.

Elke rijles is voorzien van een leskaart. De laatst gegeven beoordeling op een onderdeel wordt automatisch overgenomen op de volgende leskaart. Het is daarom niet nodig om de beoordeling opnieuw in te voeren wanneer het niveau niet verandert. Je kunt aan elk onderdeel een notitie toevoegen; beoordelingen en notities zijn zichtbaar voor de leerling.

Voorbeeld van een beoordeling:

Leerling

Als de leerling in de LeerlingApp klikt op Leskaart, kan hij/zij de laatst ingevulde leskaart zien. Onder Notities worden de notities getoond die de instructeur toegevoegd heeft aan de onderdelen. Hierdoor kan de leerling alle notities van de onderdelen bekijken.

Lees ook hoe je de lesvoorbereiding aan de onderdelen van de koppelt.

Was dit een antwoord op uw vraag?