Factuur bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Conceptfactuur bewerken
PlanGo gebruikt bij het aanmaken van een factuur automatisch de geselecteerde onderdelen. Het is mogelijk om de inhoud van deze factuur aan te passen door te klikken op de onderdelen. Wanneer je een factuur aanmaakt zie je de conceptfactuur.

Termijnbetalingen instellen
Je kunt de factuur ook met termijnbetalingen naar je leerlingen sturen. Kijk voor meer informatie bij Termijnbetalingen instellen.

Concept factuur bewerken

1. Datum niet correct? Pas deze dan direct aan.

2. Onder referentie wordt automatisch de naam van de leerling weergegeven. Dit kun je naar eigen wens aanpassen.

3. Klik op de betaaltermijn om de termijn aan te passen. Er kan gekozen worden voor een betaling in meer termijnen als in datum of lesnummer.

4. Klik op de onderdelen om deze te wijzigen. Tevens is het mogelijk het aantal, de prijs en BTW aan te passen. Om zelf nog extra factuurregels toe te voegen klik je op Factuurregel toevoegen of sleep de onderdelen in de juiste volgorde.

5. Eventuele opmerkingen die betrekking hebben tot de factuur kunnen ook worden toegevoegd. Klik op Opslaan om de wijzigingen door te voeren.

6. Conceptfacturen worden definitief na het versturen. Dit kan door te klikken op Verstuur en te kiezen voor versturen per email of zelf versturen.

Regels samenvoegen
Het is mogelijk om meerdere regels op een conceptfactuur samen te voegen tot één regel. Hiervoor kies je boven de factuur voor Extra > Regels samenvoegen.

Selecteer de regels die je wilt samenvoegen en klik op de knop Samenvoegen. Het is niet mogelijk om regels met verschillende BTW-tarieven samen te voegen.