Vimeo

Eigen video's uploaden bij Vimeo

Klaas Willems avatar
Geschreven door Klaas Willems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Video’s uploaden op Vimeo
Ga naar www.vimeo.com. Klik rechtsbovenin op +New video.
Als je nog geen account hebt dan kun je deze aanmaken door je voor- en achternaam, emailadres en wachtwoord in te vullen.

Nadat je bent ingelogd kun je video’s gaan toevoegen. Kies opnieuw rechtsboven voor +New video > Upload. Je kunt je video naar het vlak slepen of op de blauwe knop klikken. Zorg ervoor dat de video niet openbaar is (Hide this video from vimeo).

Je vindt je video’s terug onder het tabblad Manage video’s > My video’s.
Elke video heeft zijn eigen code. De video hieronder heeft bijvoorbeeld de code 377824100. Deze code heb je nodig om naar de verwijzen in de lesvoorbereiding.

In het menu aan de linkerkant klik je op General > Privacy. Hier kun je verschillende domeinen toevoegen, om te bepalen wie toegang krijgt tot de video. Onder Where can this be embedded? Kies je voor Specific domains. Hier voeg je de volgende domeinen toe:
instructeurs.plangoapp.nl
leerling.plangoapp.nl

leerlingapp.plangoapp.nl
portal.plangoapp.nl

Nu kun je de video toevoegen aan de Lesvoorbereiding in jouw PlanGo account. Hoe je dat doet lees je hier.