Afspraak maken
Een afspraak maken kan op verschillende manieren. Zo kun je een afspraak maken via Planning, vanuit het leerlingentabblad of gemakkelijk onderweg met de PlanGo instructeursapp. Het is ook mogelijk om reserveringsblokken open te zetten zodat leerlingen zelf een les kunnen plannen. Kijk hiervoor bij Leerlingen laten inplannen.
Bij het inplannen van een nieuwe afspraak kunnen verschillende gegevens ingevoerd worden.

Via planning
Ga naar Planning en klik vervolgens op 'Nieuwe afspraak'. Er verschijnt nu een nieuw venster.

1. Links bovenin kan je kiezen tussen de verschillende opleidingen die je rijschool aanbied zoals Auto, Motor of overige afspraken. Daarnaast vul je in om wat voor soort afspraak het gaat. Bijvoorbeeld een rijles of examen.
  2. In de rij daar onder vul je de datum, het tijdstip en de lengte van de afspraak in.
  3. Bij de drie tabjes leerling, instructeur en auto kan je kiezen uit de leerlingen, instructeurs en voertuigen die je deels hebt aangemaakt. Conflicterende afspraken worden hierdoor direct zichtbaar.
    Als je meer dan één leerling of voertuig wil inplannen (zoals vaak het geval is bij  bijvoorbeeld een motorrijles) kun je op het + teken langs de categorie klikken om een extra persoon of voertuig toe te voegen.
  4. De notities die je invoert zijn niet zichtbaar voor de leerlingen.
  5. Bij adres kun je het ophaal adres van de leerling toevoegen. Als je de adressen van de leerlingen goed in het leerling bestand hebt staan kan je deze direct invullen door op het 'pinnetje' te klikken.

Je kunt ook een afspraak maken door dubbel te klikken in de planning op een specifieke dag en tijd. Nu kun je klikken op de tijd waarop je een afspraak wilt maken. Automatisch komt er een blok van een uur. Dit blok kun je daarna nog verslepen naar de goede tijd. Klik je nogmaals op het gele blok, kun je de details van de afspraak invullen.

Kopiëren
Om een afspraak te kopiëren kun je op de afspraak klikken. Wanneer je de afspraak bewerkt kun je onderaan op het afspraak kopiëren icoon klikken (de twee op elkaar liggende blaadjes). Als je hierna op Nieuwe afspraak klikt, zijn alle gegevens gekopieerd in de nieuwe afspraak.

Bewerken en verwijderen
Afspraken bewerken en verwijderen kan door op een afspraak te klikken. Er verschijnt dan een menu aan de rechterkant van je scherm. Klik hier op Afspraak bewerken om de afspraak te kunnen bewerken. Je kunt ook dubbel klikken op een afspraak om deze te bewerken. Wil je de afspraak verwijderen, klik dan ook op bewerken. Er verschijnt dan onderaan een knop Afspraak verwijderen (herkenbaar aan het prullenmand icoon).

Reistijd
Als je bij het inplannen van de afspraken locaties noteert worden deze op de kaart getoond. De verwachte reistijd vanaf de vorige afspraak en die naar de volgende worden hierbij ook weergegeven. Dit kan je helpen met het slim inplannen van afspraken.