Als je vaak dezelfde email stuurt is het handig om daar een sjabloon voor aan te maken.

Sjablonen maak je aan via Voorkeuren > Emails > Eigen sjablonen.

Ieder sjabloon moet voorzien worden van een onderwerp en tekst. Eventueel kun je één of meerdere bijlagen toevoegen die mee worden gestuurd naar de leerling.

De tekst van een email kun je voorzien van zogenaamde 'tags'. Dit zijn stukjes tekst die voor verzending automatisch worden vervangen met gegevens van de rijschool of leerling. Aan de rechterkant van het sjabloon staan alle beschikbare tags. Door hierop te klikken wordt de tag automatisch toegevoegd.

Email versturen

Als je klikt op de knop Bericht sturen vanuit een leerlingpagina krijg je de optie om een sjabloon te kiezen. De email wordt daarmee automatisch ingevuld met de juiste gegevens.