Instructeurs
Voertuigen beheren

Hier lees je alles over voertuigen toevoegen, kilometerregistratie bijhouden en de voertuigplanning.

Bram Jetten avatar
Geschreven door Bram Jetten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

➕ Voertuigen toevoegen

Ga naar Voorkeuren > Planning > Voertuigen om alle voertuigen te beheren. Op deze pagina voeg je nieuwe voertuigen toe met de knop "Voertuig toevoegen". Je hoeft alleen het kenteken in te vullen. Gebruiken jullie binnen de rijscholen geen kentekens maar een andere herkenning ("Motor 2" of "Blauwe Audi"), dan kun je dat invullen op de plaats van het kenteken.

📝 Kilometerregistratie

Ga naar Voorkeuren > Planning > Voertuigen om een overzicht van alle voertuigen te krijgen. Registreer de kilometerstanden door op de knop KM-standen van het betreffende voertuig te klikken. Je kunt hier ook een overzicht van de kilometerstanden per voertuig downloaden. Je klikt hiervoor op Download CSV.
Kilometerstanden kunnen ook geregistreerd worden via het tabblad Dashboard. Op het scherm dat dan verschijnt kun je snel en gemakkelijk de kilometerstanden van alle voertuigen invullen.
Het verwijderen (en opnieuw invoeren) en downloaden van de kilometerstanden kan alleen op de voertuigenpagina in de Voorkeuren.

Wil je zakelijke- en privékilometers gescheiden registeren? Gebruik dan het notitieveld bij het registreren van de nieuwe kilometerstand. Zet bijvoorbeeld een 'Z' bij zakelijk gereden kilometers en een 'P' bij privékilometers.

📅 Agenda voor voertuigen

Wanneer je veel verschillende voertuigen hebt in je rijschool, is het soms handig om de beschikbaarheid te zien per voertuig. Dit overzicht is nu beschikbaar in PlanGo wanneer je vijf of meer instructeurs hebt.

De agenda voor je voertuigen wordt zichtbaar in de planning wanneer je deze in de dagweergave zet. Vervolgens kun je linksboven onder Agenda's het schuifje omzetten naar Voertuigen..